Stal kamel och attackerade hotellpersonal med påk

45-åringen påstods ha trakasserat hotellpersonalen och gäster i Turkiet. Plötsligt kom han ridandes på en kamel. Beväpnad med en påk misstänks han ha slagit sönder en lampa och misshandlat anställda.

– Jag minns att jag slagit sönder lampan, säger han i förhör.

Mannen är i 45-årsåldern och från Frillesås. Förra sommaren var han på semester i Turkiet. En junikväll vid 20-tiden kom han till hotellet ridandes på en kamel. Han var då utrustad med en träpåk och misstänks ha krossat en lampa vid huvudentrén.

”Jag ska knulla din hotellchef och dig också!” ska mannen ha ropat till anställda på hotellet.

När de försökte stoppa honom, gick han till attack med träpåken. 45-åringen anklagas för att ha slagit hotellpersonalen med påken och med knytnävar. När de anställda försökte spreja honom med tårgas, gick han till attack igen.

45-åringen medger att han slagit sönder lampan, men att det var vid ett annat tillfälle. Han hävdar tvärtom att han blev attackerad.

– Det var fem personer som slog mig, minst två av dem hade träpåkar. Jag fick frakturer i ansiktet och en bruten arm. När polisen hämtade mig på sjukhuset trodde jag det berodde på att jag hade fått stryk, säger mannen i förhör.

Mannens ritt in på kamelen och attacken med träpåken finns på en övervakningskamera, enligt den turkiska polisen.

– Jag minns att jag slog på vaktkuren, men det var med en pinne. Jag minns inte att jag skulle ha slagit någon, säger 45-åringen.

Vid undersökning visade det sig att han hade 3,55 promille alkohol i blodet. Mannen misstänks för förolämpning, ringa skada och skadegörelse. Han har rätt att skjuta på straffet om han skulle befinnas skyldig, enligt turkisk lag. Det innebär att han får en övervakning under fem år. Sköter han sig då, så läggs brottsutredningen ner.

45-åringen valde att skjuta på eventuellt straff. Kungsbacka-Posten har sökt honom för en kommentar.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackappsten.se