Sönderskurna hösilagebalar polisanmälda

Mitt under den värsta torkan och foderbristen som hotar många djurägare upptäckte Henrik Isberg, foderproducent i Bröndome, att någon skurit sönder hans balar.

Händelsen som inträffat någon gång mellan natten till lördag och måndag morgon, vilket P4 Halland var först att berätta om, är polisanmäld och drabbar inte bara Henrik Isberg ekonomiskt, utan även hans kunder.

– Det handlar om ett 40-tal hösilagebalar som redan var tingade och skulle levereras till mina kunder. Förutom att det här förstås slår hårt ekonomiskt mot mig drabbar det ju även tredje person och hästägare som nu står utan foder till sina djur, säger Henrik Isberg.

Den fortsatta extremhettan har gjort att innehållet i de sönderskurna balarna redan hunnit bli så pass dåligt att det inte lämpar sig som hästfoder, trots att händelsen upptäcktes tidigt.

– Det går dock förhoppningsvis fortsatt att använda för kobönder, säger Henrik Isberg som nu försöker rädda fodret från att förstöras ytterligare genom att plasta om balarna. 

Henrik Isberg uppskattar värdet på de uppskurna balarna till omkring 40 000 kronor och söker nu vittnen som kan ha sett förövaren eller förövarna.

– Jag har själv vissa misstankar och händelsen är som sagt polisanmäld, men utan ögonvittnen blir det förmodligen svårt att komma någonstans, säger han uppgivet.

– Det tråkiga är ju som sagt bara att det här inte bara slår mot mig personligen ekonomiskt och tidsmässigt utan även drabbar mina kunder, som visat stor förståelse men förstås även de är uppgivna under rådande omständigheter.

Camilla Moestedt