Söker ung kommundirektör för en månad

I höst ska en ung person få testa på att vara kommundirektör i en månad. Tanken är locka fler unga till kommunens verksamhet men också att kommunen ska få ta del av nya perspektiv.

Det var i samband med Framtidmässan som Kungsbacka kommun startade kampanjen som vänder sig till studenter eller nyexaminerade studenter. Tanken är att en ung person under en månad i höst ska få gå bredvid kommundirektören Ann-Charlotte Järnström och vara med i arbetet med att styra verksamheten.

Personen ska få en bred bild av vilka verksamheter och jobb som finns i kommunen men tanken är också att en ung person som inte har jobbat inom offentlig verksamhet ska kunna bidra med ett nytt värdefullt perspektiv, enligt kommunens pressmeddelande.

– Det ska bli superspännande att se vilka som söker, och ett jättebra tillfälle för mig att få in nya perspektiv från de som ska jobba hos oss i framtiden, säger Ann-Charlotte Järnström i pressmeddelandet.

Förhoppningen är att tjänsten kan få fler unga att se möjligheten i att arbeta i Kungsbacka i framtiden.

Personen kommer att rekryteras efter en urvalsprocess med intervjuer och tester. Tanken är att personen ska börja i mitten av augusti och jobba i fem veckor.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se