Riksdagsman Larry Söder väljs om till ordförande för KD Kungsbacka. Samtidigt valdes fullmäktigeledamoten Niklas Mattsson till lokal valledare för partiet.

Söder omvald som lokal KD-bas

Kristdemokraterna Kungsbacka ger riksdagsmannen Larry Söder förnyat förtroende som ordförande och utser samtidigt Niklas Mattsson till valledare. Det framgår av ett pressmeddelande efter partiets årsmöte.

Larry Söder var i två mandatperioder ordförande för kommunfullmäktige Kungsbacka och dessutom ordförande i nämnden för för- och grundskola. Sedan 2015 sitter han på riksdagens Hallandsbänk. Vid sidan av riksdagsuppdraget har Söder fungerat som ordförande för KD:s lokala avdelning i Kungsbacka. Efter lokalavdelningens årsmöte står det klart att Söder får fortsatt förtroende som ordförande också under 2018.

Larry Söder är också nominerad som etta på Kristdemokraterna Hallands riksdagslista inför höstens val.

I ett pressmeddelande efter årsmötet skriver KD Kungsbacka att partiet utser Niklas Mattsson från Fjärås till särskild valledare under valåret. Mattsson sitter idag som ledamot i fullmäktige och han är dessutom partiets gruppledare i region Halland. Mattsson, synskadad sedan födseln, är också vice ordförande i SRF, Synskadades Riksförbund, och sedan i höstas klar som KD:s toppkandidat till kommunfullmäktigevalet.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar