Snart kan du hämta paket dygnet runt i Kungsbacka

I dagarna har Postnord placerat ut sex paketboxar på olika platser i Kungsbacka kommun. De ska fungera som ett postombud, men i stället för att hålla koll på öppettider kan du här hämta ditt paket utomhus – och närsomhelst på dygnet.

ANNONS
|

De första paketboxarna i kommunen har placerats ut i veckan på sex olika platser. Idén med paketboxar har tidigare införts på prov i Stockholm och enligt Postnord har det varit ett lyckat försök. Nu ska tusentals nya boxar sättas upp i Göteborg, Mölndal, Malmö och Helsingborg. I stället för att ta sig till ett postombud för att hämta varor beställda på internet ska man nu kunna besöka paketboxarna som står utomhus på olika platser i kommunen.

LÄS MER:Nytt förslag kan ge post bara varannan dag

För Kungsbackas del planeras för totalt elva paketboxar. Redan nu har alltså de första sex monterats.

Öppnas med bank-id

– I Kungsbacka har vi efterfrågat en paketboxlösning och tycker att det är kul att nu kunna erbjuda en smidig lösning till invånarna. Vi har tydligt sett att det är ett populärt alternativ eftersom konsumenten kan hämta upp sitt paket dygnet runt utan risk för trängsel, så vi tror att det kommer att bli populärt hos Kungsbackaborna, säger Ove Eriksson, chef retailområde väst på PostNord, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

Rent praktiskt går det till så att man som kund väljer paketbox som leveransalternativ när man beställer sin vara. När paketet sedan har levererats tar man sig till paketboxen, öppnar Postnords app, aktiverar bluetooth och legitimerar sig med bank-id. Därefter får man en slags digital nyckel som man öppnar boxen med.

LÄS MER:Svens irritation – på Googles jätteblunder: ”Länsgränsen är satt en halvmil fel”

Här finns de första paketboxarna:

Hyllan 1, Kungsbacka

Lars Runebergs gata 47, Kungsbacka

Bollvägen 130, Åsa

Pölagårdsvägen 27, Åsa

Klövervägen 36, Fjärås

Frillesås Trädgårdsväg 4C, Frillesås

ANNONS