Kroppsdelar hittade – polisen utreder mord

Under måndagen hittades skelettdelar i terrängen i Kungsbacka kommun. Polisen tror att skelettdelarna kommer från en människa.

Vid 10.30-tiden på måndagsförmiddagen hittade en person något som såg ut som kroppsdelar i terrängen, enligt polisens hemsida.

Vad är det ni har hittat?

– Det är skelettdelar som vi inte har identifierat så det går inte att svara på om det är en människa. Det är en möjlighet men vi kan inte utesluta något. Nu inleder vi en förundersökning om mord/dråp. Det är något vi alltid måste göra när det handlar om en avliden varelse. Vi kan inte välja någon annan väg, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst.

Platsen där skelettdelarna hittats har spärrats av för tekniskt undersökning.

Kan det handla om någon försvunnen person i Kungsbacka?

– Det är skelettdelar vi pratar om. De kan ha legat där en avsevärd tid så vi kan inte diskutera människor som är borta. Sedan går det inte att utesluta att det kan handla om ett självmord eller ett brott, sa Stefan Gustafsson på måndagseftermiddagen.

Vad kan du mer säga?

– Vi kommer inte kunna säga något mer. Först och främst handlar det om att ta reda på att det verkligen är från en människa, säger Stefan Gustafsson.

Är det prioriterat?

– Vi måste alltid ta reda på vad vi har framför oss, det är avgörande.

Lars-Gunnar Perlinger är ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland och förundersökningsledare i ärendet. Han berättar att fyndet gjordes i ett skogsparti nära en landsväg i de västra delarna av kommunen.

– Det var en allmänhet som känner till platsen som var ute i terrängen och hittade det som vi bedömer kan vara kvarlevor från en människa, berättar han.

Har du själv sett skelettdelarna?

– Bara på bild än så länge.

Vad är det som gör att ni bedömer att det kan komma från en människa?

– Det kan jag inte gå ut med.

På måndagskvällen uppgav polisen på sin hemsida att polisens tekniker anser att skelettdelarna troligen tillhör en människa. Nu ska dessa undersökas av rättsläkare för att fastställa att det verkligen är så.

Karina Hansson

Jacob Humlén

redaktion@kungsbackaposten.se