Mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader efter att ha skattefifflat i flera år.

Skattefuskade för miljoner – får fängelse

Far och son drev firman svart i flera år. Polis och åklagare har säkrat 11,3 miljoner kronor hos mannen. Lite av pengarna får han dock behålla. Men företagaren döms nu till fängelse i ett år och åtta månader.

Kunderna ombads alltid att betala kontant. Kort tog han inte emot. Ett uppdrag hos mannen kunde kosta 10 000 kronor, ibland mer.

Pengarna satte mannen in på olika konton. Affärsrörelsen bedrevs i många år. Företagaren skattade för inkomster på lite drygt 3 000 kronor – i månaden. I själva verket anser Skatteverket att han undanhållit 14,3 miljoner kronor i skatt.

Nu döms mannen för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Brotten ska ha pågått under sju års tid. Mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Sonen döms för medhjälp till de båda brotten och straffas med villkorlig dom tillsammans med 160 timmars samhällstjänst.

Mannens före detta sambo döms också. Hon straffas med 120 timmars samhällstjänst.

Men företagaren vann en del av rättegången. Myndigheterna hade förverkat 11,3 miljoner kronor av mannens pengar. Men tingsrätten går bara med på sex miljoner kronor. Domstolen anser bland annat att mannens bostad inte kan förverkas och att alla pengar inte kan anses komma från brottslig verksamhet.

Läs även: Tjänade 3 000 per månad – skattefuskade för 14 miljoner.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar