Sju misstänkta för narkotikabrott under helgen

En man hittades i diket, två försökte smita och två körde bil. Polisen hade fullt upp med personer som visade tecken på narkotikapåverkan under helgen.

Det började sent på fredagskvällen vid halv tolv med att en patrull fick åka till Gamla Särövägen efter larm om en mörkklädd man som gick på vägen. När polis kom fram hittade de en man i 30-årsåldern som låg i diket.

– En kille som var väldigt narkotikapåverkad, säger Staffan Lingstedt stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Mannens snabbtest visade positivt för THC, som är det aktiva ämnet i cannabis, benso och amfetamin. Han var en av flera personer som blev misstänkta för narkotikabrott under helgen.

På natten mot lördagen strax före 03-tiden var det två unga män i 20-årsåldern som försökte springa ifrån polisen vid resecentrum i Kungsbacka. När patrullen kom ikapp visade snabbtest att båda var positiva på THC.

På söndagen stoppades också två förare som blev misstänkta för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. En av dem blev också misstänkt för narkotikabrott innehav efter att polis hittade vad man misstänker är narkotikaklassade tabletter. I den bilen fanns också en passagerare som också blev misstänkt för att varit påverkad av narkotika.

På söndagskvällen stoppades också en bil där en passagerare blev misstänkt för att vara påverkad av narkotika.

Kajsa Lind