Så fortsätter polisen springa

Polisens trygghetslöpning fick en bra start. Runt 20 personer deltog under söndagens runda i Varlaområdet. Och polisen fortsätter med löprundorna i kommunen.

Det primära målet är att springa i områden som utsatts för mycket brott. Därför samlade polisen intresserade på Friskis&Svettis i Kungsbacka i söndags. Runt 20 personer dök upp och ville vara med och springa halvmilen.

– Vi pratade om det mesta. Mycket handlade så klart om de många inbrott som varit i området. Någon hade haft en granne som hade haft inbrott bland annat, säger Stefan Olsson.

Tillsammans med kollegan Bernhard Sandberg sprang han tillsammans med andra motionärer. En del löpare erbjöd grupper att springa i för de som inte vill springa själva.

Längs löprundan i Varla var det många som hejade på gruppen genom fönsterrutorna.

– Till nästa gång kommer vi förmodligen att ha en löpgrupp för de som vill springa snabbare och en smågoggsgrupp med lite lugnare tempo. Preliminärt kommer vi att springa igen i Kullavik den 17 december i samband med julmarknaden där. Kullavik har dessvärre också drabbats av en del inbrott, säger Stefan Olsson.

Om löprundorna fortsätter på våren kommer de sannolikt att läggas på vardagar eftersom de ansvariga tror på ännu bättre uppslutning då.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar