Så blir nya Hede köpcenter

Mataffär blev det inte. Men däremot flera andra butiker. Nu planeras det stora området på Hede.

– Vi håller just nu på med grundläggning, säger Kristian Höglind, marknadschef på Aspelin Ramm.

Tanken var att Kungsbackas första City Gross skulle ligga på marken, som mäter 7 500 kvadratmeter. Men trots att Willys ligger på andra sidan vägen har kommunen beslutat att området inte ska användas till mataffär.

Därför fick planerna på City Gross slopas.

– Det har vi släppt nu och går vidare med annat istället. Detaljplanen tillåter volymhandel och så kommer det att bli, säger Kristian Höglind.

Aspelin Ramm Fastigheter träffar nu hyresgäster som vill etablera sig på området, som kallas Ihede. Höglind är hemlighetsfull än så länge beträffande vilka det gäller, men tror att de första hyresgästerna är klara om en månad.

– Branscherna lär väl blir hem och fritid samt elektronikbranschen. Möbler kanske vi också kommer att få se. Dessutom finns möjlighet, enligt detaljplanen, att låta bygga en restaurang där.

Exakt hur många butiker det kommer att bli är inte klart. Beroende på storlek på hyresgästerna är det mellan fyra och tio affärer.

– Om det kommer en stor aktör kommer den att ta mycket yta. Men vi ser det här området som väldigt positivt, Kungsbacka är väldigt bra att etablera sig i. Snart blir nya Hede station klar och dessutom utvecklas vägarna till Hede fashion outlet och hela det området, allt knyts samman, säger Kristian Höglind.

Beräknad inflyttning på Ihede är årsskiftet 2018/19.

Tyck till: Vad vill du se för butiker i Hede?

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar