Parkeringsskivan har snart gjort sitt i Kungsbacka. Arkivfoto: Mats H Ljungqvist/Clas-Göran Sandblom

Så blir de nya P-reglerna i Kungsbacka

Snart kan p-skivan vara ett minne blott i Kungsbacka. Det nya förslaget innebär att den ryker samtidigt som avgiften höjs och P-tiden kortas generellt.

Nämnden för teknik hade uppe frågan som ett informationsärende under onsdagen. Detta för att politikerna ska diskutera frågan i sina respektive partigrupper. Men de många frågorna uteblev och de flesta var överens om att p-skivan snart gjort sitt.

P-skivan infördes efter ett vallöfte från Moderaterna inför förra valet. Sedan dess har den varit omdebatterad.

– Den nya parkeringsstrategin säger att det är 30 minuter gratis i innerstaden framöver. På det sättet kan man göra snabba stopp som att springa in ett ärende för att exempelvis hämta take away-mat, säger Ulrika Haij, planeringschef på teknikförvaltningen.

Efter den gratis halvtimmen kostar det fem kronor per timme i centrala Kungsbacka och den maximala P-tiden är fyra timmar. Fem kronor per timme innebär en rejäl höjning på vissa ställen.

– I innerstaden kostar det i dagsläget två kronor per timme, så det blir en höjning på en del platser. Samtidigt sänker vi priset på natten på exempelvis Ejdern, säger Ulrika Haij.

Tyck till: Vad tycker du om det nya förslaget?

På Ejdern, vid Alléskolan, är förslaget att det även fortsättningsvis ska kosta två kronor per timme dagtid. En del av Ejdern kommer att vara fyratimmars-parkering, resterande fortsätter vara som förut.

– Beslutet fattas på vårt möte i april. Om det blir enligt förslag så påbörjas arbetet med att byta ut skyltarna och det kan nog ta ett år eftersom det är ganska omfattande. Men så fort de nya skyltarna är uppe gäller dessa, säger Ulrika Haij.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar