Moderaterna, Kungsbackas största parti, toppar sin valsedel med samma namn som 2014. Även Socialdemokraterna har kända ansikten i topp.

S och M satsar på kända namn

Nu har Kungsbackas två största partier, Socialdemokraterna och Moderaterna, spikat sina kommunlistor. Som väntat satsar bägge på att toppa sina valsedlar med välbekanta namn.

Kungsbackamoderaterna höll sin nomineringsstämma i helgen och den toppas helt väntat av kommunstyrelsens ordförande, Hans Forsberg. Tvåa respektive trea på listan är Lisa Andersson och Christian Johansson, vilket betyder att partiet går till kommunval på exakt samma topp 3-uppställning som 2014. Lisa Andersson hör till partiets innersta krets och har idag bland annat en plats i kommunstyrelsens arbetsutskott. Christian Johansson sitter sedan 2014 som ordförande i nämnden för miljö och hälsa.

Också Socialdemokraterna, Kungsbackas näst största parti, har sina namn klara inför valet i höst. S-valsedeln toppas av kommunalrådet Eva Borg, med Johan Tolinsson på andra plats. Tolinsson har länge varit ett centralt namn i partiet och är idag andre vice ordförande i nämnden för vård och omsorg och ledamot i kommunstyrelsen. Socialdemokraternas tredjenamn är Magdalena Sundqvist, sedan 2014 ledamot i nämnden för Fritid och Folkhälsa.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar