Gula blommor
Påskliljor som blommar. Bild: Elisabeth Alvenby

Så blir vädret i Kungsbacka i påsk

Goda chanser till sol och med största sannolikhet uppehållsväder – påsken ser ut att bjuda på coronavänligt väder för den som vill fira utomhus.
– Framför allt torsdag och fredag kan vi nå en temperatur på omkring tio grader på dagen, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

De nästkommande dagarna rör sig varmare luft in över Västsverige och solen värmer på bra. Prognosen visar dessutom uppehållsväder under påskhelgen.

– Torsdag till lördag kommer vi att ha solstunder som varar något längre, men också moln som tidvis passerar, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

LÄS MER:Martin har byggt ett rymdobservatorium i trädgården

Temperaturmässigt ser början av påsken bäst ut.

– Framför allt torsdag och fredag kan vi nå en temperatur på omkring tio grader på dagen, men något lägre lördag och söndag, säger Linus Karlsson.

Kyligare vid kusten

För den som tänkt fira vid kusten gäller dock att ta vinden i beaktande, där blir temperaturen ännu något lägre.

LÄS MER:Nidingens Vänner om solceller på ön: Nej tack

Det blir något blåsigt och tidvis vindar på 8-10 meter per sekund. Under fredagen väntas nordliga vindar, men fram emot lördagen blir de västliga och blåser på in mot land. Och trots de relativt varma dagarna finns risk för frostnätter, framåt kvällen sjunker nämligen temperaturerna ganska kraftigt.

ANNONS
ANNONS