Ryckte ut till villabrand – var ett inbrottslarm

På torsdagsmorgonen åkte räddningstjänsten ut till en rökfylld villa i Kullavik men röken visade sig vara ofarlig och utlöst av ett inbrottslarm.

Strax efter nio på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en villabrand i Kullavik. Tjugo över nio var räddningstjänsten på plats.

– Det är någon typ av rök där men oklart vad, vi håller på och undersöker nu, sa L-O Nordström, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Totalt ryckte räddningstjänsten ut med åtta enheter.

– Vi åker ut med många enheter utifall det är något. Det är bättre det än att vi kommer för sent.

Efter att brandmännen undersökt villan kunde dem konstatera att det handlade om ofarlig rök.

– Det var ingen brand utan det är ett inbrottslarm som har gått där. När larmet går fylls villan med rök för att inbrottstjuvarna inte ska se, säger Dan Lindqvist på räddningstjänsten.

Det var en väktare som sett röken och larmat räddningstjänsten. Vid tiotiden var en enhet kvar för att vädra ut röken, som dock ska vara helt ofarlig och inte skadar varken människor eller huset.

Får ni åka ut ofta på såna här larm?

– Det här händer titt som titt men det är ofta affärsverksamheter och kiosker som har den här funktionen. Ringer någon och säger att det väller ut rök så kan vi inte chansa utan då måste vi åka ut, säger Dan Lindqvist.

Elvira Linderot