Regissören Erik Westerström från Kullavik prisad på gala: ”En enorm ära”

Två år efter att de drog igång kammar produktionsbolaget Slate film hem pris för Årets roligaste reklamfilm. Bakom filmen står Erik Westerström från Kullavik.
– Det är en enorm ära, jag är glad och tacksam, säger han.

ANNONS
|

Erik Westerström är uppvuxen i Kullavik och har gått på Maleviksskolan. Han jobbade tidigare som säljare men sadlade för fyra år sedan om och började som 26-åring på filmskola i Stockholm. När han tog examen för två år sedan startade han och klasskompisen William J. Backentorn produktionsbolaget Slate film tillsammans, och de har sedan dess gjort både reklamfilmer, spelfilm och musikvideor.

På torsdagskvällen var bolagets film ”Sales isn’t always easy” nominerad till priset som Årets roligaste reklamfilm på Roygalan som hölls i Stockholm. Och när vinnaren ropades upp visade det sig att var Erik och hans kompanjon som hade vunnit det prestigefulla priset.

ANNONS

– Att vi är med och tävlar med de absolut största namnen och bolagen i Stockholm och dessutom vinner. Det är en enorm ära, och jag är glad och tacksam.

Rivstart på karriären

Erik Westerström har fått en rivstart på filmkarriären, och ror alltså hem det tunga priset bara två år efter att företaget startades.

– Jag är otroligt glad, stolt och nöjd. Det är fantastiskt kul att vara med i det här sammanhanget, säger han.

Erik, som skrivit och regisserat det vinnande bidraget, berättar att den är en av flera filmer som de gjorde åt kunden Zaplify och att den är baserad på hans egna erfarenheter som säljare och hur jobbigt det kan vara att ”ringa kallt”.

Juryns motivering

”Årets roligaste reklamfilm levererar stor igenkänning och ett lika stort skratt. Den visar att en kort film också kan göra jobbet om idén är tydlig och väl genomförd. Casting, regi, tajming och klippning är så bra i denna film så juryn var eniga om att roligare än så här blir det inte.”

Chans till nytt pris

I filmen får man se hur en säljare, spelad av Albin Olsson från Göteborg, våndas inför sitt säljsamtal. Något som juryn menar levererar stor igenkänning.

– Det var en väldigt enkel idé och vi hade turen att hitta Albin som skådespelare som gjorde ett jäkta jobb med att förverkliga den, säger Erik Westerström.

Och redan nu på lördag har Erik och hans kompanjon chansen att vinna ett till pris. Slate film är då med och tävlar på festivalen Monsters of film med kortfilmen ”I alla tysta rum”.

ANNONS

– Där tror jag inte vi har någon chans, men det är kul att vara med där också. Vi får se, vem vet, säger han och skrattar.

LÄS MER:Tjolöholms slott aktuellt i musikvideo: ”Mystisk och filmisk känsla”

LÄS MER:Nu kickar hösten igång på teatern: ”Väldigt bra program”

LÄS MER:Tjolöholm på lista över filmkulturens skatter – efter filmen med Hollywoodstjärnor

ANNONS