Rånad elvaåring vill inte prata med polisen – utredningen läggs ner

Varför elvaåringen som säger sig ha blivit rånad vid Åsaskolan inte vill medverka i polisens utredning är oklart. Men eftersom de inte får några uppgifter att gå vidare med har ärendet nu lagts ner.

Redan från början var den elvaårige pojken som ska ha blivit rånad tveksam till att prata med polisen, men enligt polisens förundersökningsledare Lars Liffner hoppades de kunna övertyga honom.

Nu har pojken meddelat att han inte vill medverka i utredningen och polisen har beslutat att lägga ner ärendet.

– Vi hade behövt hans uppgifter, men han vill inte, säger Lars Liffner.

Rånet ska ha skett en söndagkväll i november utanför Åsaskolan. Enligt de initiala uppgifterna var det tre unga män, någonstans mellan tonåren och 25-årsåldern, som kom fram till pojken och tvingade till sig hans jacka och mobiltelefon.

Läs mer: Ingen misstänkt för rånet mot elvaåring

Ett par män pekades ut som gärningsmän, men eftersom polisen aldrig fick uppgifterna från källan, alltså pojken, har de inte kunnat gå vidare med dem.

– Det är elvaåringen som har konfronterat och mött de här männen. I det här ärendet är det centralt att få fram varför de här männen pekats ut, att det är dem. Det hade han behövt berätta för oss.

Polisen har tidigare berättat att ett förhör med pojken drog ut på tiden, eftersom det varit svårt att få tag i en barnförhörsledare, som är den som måste göra förhöret då pojken är så pass ung.

De hade hoppats att pojken skulle ändra sig och vilja svara på deras frågor.

– Vi måste få uppgifterna från honom för att det ska vara värt något, säger Lars Liffner.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsackaposten.se