Trafikanter rekommenderas att undvika köra in till Göteborg under dagen då EU-toppmötet pågår. Arkivfoto

Räkna med stora trafikstörningar i dag

I dag, fredag, kommer stora delar av Göteborg att stängas ner när EU-delegater ska ta sig till och från Eriksberg och sedan till Landvetter flygplats.

Den största påverkan kommer att röra de centrala delarna av Göteborg. Och då i synnerhet kring Hotell Gothia Towers och på Eriksberg.

Men även delar av E6 och riksväg 40 kommer att påverkas. Polsen rekommenderar trafikanter att resa till och från Göteborg innan klockan 7 och mellan klockan 10 och 12 på förmiddagen och efter klockan 18. Andra tider är risken stor för avstängda vägar och kraftiga förseningar eller inställda turer i kollektivtrafiken.

I nuläget finns inga besked om att Västtågen inte ska gå som planerat.

Gårdagens köer till Göteborg på eftermiddagen var en föraning inför vad som kan tänkas väntas i dag när regeringschefer och delegater från EU ska transporteras till Eriksberg för ett tre timmar långt toppmöte.

Inför mötet har polisen valt att inte gå ut med exakt vilken väg den tänker använda för att köra över till Hisingen. Men polisen har uppgett att den kommer att stänga av Tingstadstunneln, Älvsborgsbron, Göta Älvbron och Angeredsbron så räkna med stora störningar i kollektiv- och biltrafiken längs de större lederna runt Göteborg.

– Vi går inte ut med någon tidsplan, men det är möjligt under hela förmiddagen att vägen kan komma att stängas av under tiden som eskorteringarna genomförs, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Väst som är kommenderad att informera om läget inför EU-toppmötet, till gp.se på morgonen.

Under eftermiddagen ska EU-delegationerna transporteras tillbaka till Landvetter flygplats och då kommer riksväg 40 att stängas av och då påverkas kollektivtrafik som kör där och även flygbussarna.

Resenärer med kollektivtrafiken rekommenderas att följa trafikläget på vasttrafik.se. Även polisen kommer uppdatera med nyheter på polisen.se. Alternativa vägar hittar du här: trafiken.nu.

Karina Hansson

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar