Posten kan ha slarvat bort bevis

Kvinnan anklagas för att ha misshandlat närstående med en elpistol. Men bevisen är borta. Anledningen är att posten kan ha tappat bort dem.

Tumult uppstod när mamman kom med sin pojkvän till huset som den 20-åriga kvinnan hade ärvt. Polis tvingades komma till platsen. Där konstaterades att kvinnan i en handväska hade narkotika och en elpistol. Hon testades även positivt för cannabis.

Men 20-åringen anklagas även för misshandel och försök till misshandel. Hon anklagas för att ha gått till attack med två elpistoler som hon köpt utomlands.

Tingsrätten konstaterar dock att elpistolerna aldrig har funktionstestats. Inte heller har de genomgått en teknisk undersökning. Åklagaren säger i tingsrätten att de har skickats in för analys, men troligen försvunnit i posten på hemvägen.

Tingsrätten anser därför att det inte är klarlagt att elpistolerna verkligen hade kunnat orsaka någon skada eller om de bara blixtrade och blinkade.

Kvinnan döms däremot för två andra misshandelsfall. Bland annat för att ha misshandlat sin mamma genom att skalla henne i ansiktet så att mamman började blöda näsblod. Båda påstod i efterhand att det handlade om en krock, men tingsrätten konstaterar att det finns ett vittne och att de står varandra för nära för att berätta hela sanningen.

Dessutom döms hon för att ha misshandlat mammans sambo med sparkar.

Hon döms även för narkotikabrott efter att ha haft narkotika i väskan. Däremot frias hon från anklagelserna om att ha brukat cannabis i Sverige. Kvinnan påstår att det skett utomlands och tingsrätten menar att det visst kan vara så och friar henne.

20-åringens straff: skyddstillsyn med 80 timmars samhällstjänst.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se