Miljöpartiet vill ha svar från ansvarig politiker – hur ska ungdomsstöket på Kullaviksbussen stoppas?

Politiker kräver krafttag mot bussterror

I en interpellation till kommunfullmäktige kräver Miljöpartiet krafttag mot de ständiga problemen med stökande ungdomar på bussarna i Kullavik och Särö. Nu vill de veta vad kommunen gör för att förebygga den sociala oron på linjen.

Kullaviks problem med ungdomsgäng som stökar och stör kollektivtrafiken har pågått i många år. Så sent som i helgen var det dags igen. Natten till söndag larmade en busschaufför polis, sedan ungdomar ombord bland annat dragit i nödöppningen och ställt till allmän oro ombord på linjen. Tidigare har bussar utsatts för äggkastning och det har förekommit att unga resande vägrat betala och uppträtt hotfullt mot busschaufförer.

Nu vill Miljöpartiet i Kungsbacka se att något händer för att stoppa problemen med ungdomsgängen på bussarna. I en interpellation, en fråga till ansvarig politiker, undrar miljöpartisterna vad kommunen gjort för att förebygga den sociala oron ”i och omkring linje 720 i Kullavik och Särö”? De vill också veta vem som har ansvar och om oroligheterna kan leda till någon form av socialt arbete och samarbete mellan kommun, polis och bussföretag.

Värt att notera i sammanhanget är att Miljöpartiets interpellation skrevs veckan innan de senaste anmälningarna om problem på linje 720.

”Det verkar handla om att några unga personer i området har en destruktiv gruppgemenskap dit nya ungdomar rekryteras”, är Miljöpartiets slutsats enligt interpellationen, som undertecknats av ledamöterna Clas Rosander och Maria Losman. Frågan ska besvaras av kommunalrådet Fredrik Hansson (C) på nästa möte i kommunfullmäktige.

Läs mer: Stökig ungdomshelg – flera larm om smällare

Mats H Ljungqvist

0300-519 83 mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar