Polisen varnar för karttricket

Under det senaste dygnet har en man gått runt i Kungsbacka och försökt lura personer på deras värdesaker med hjälp av en karta.

Under de senaste dagarna har polisen fått in flera larm om att ett så kallat karttrick har pågått i region Väst. Anmälningarna har hittills rört bland annat Göteborg, Älvsborg och Halland.

Vid lunchtid under torsdagen fick polisen in tre larm om att karttricket har pågått under dagen i Kungsbacka centrum och i Åsa. En man har gått runt med en karta och stannat personer vid tre olika tillfällen och frågat efter vägen.

– Mannen hade lagt upp kartan på ett bord för att personerna skulle lägga ifrån sig sina mobiltelefoner eller plånböcker, för att sedan ta värdesakerna och springa därifrån, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Det är en pågående brottslighet som förflyttar sig och har olika geografiska områden. Nu vill polisen uppmärksamma om detta då det har hänt vid ett flertal tillfällen och man är angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Kontakta Polisens växel på 114 14, eller via tipslänken på polisen.se för att lämna tips som kan leda polisens arbete framåt.

Sanna Puoskari

redaktion@kungsbackaposten.se