Här körde bilen av vägen. Det blev inte mycket kvar av varken bilen eller friggeboden som den kraschade in i. Bild: Bobbo Lauhage
Här körde bilen av vägen. Det blev inte mycket kvar av varken bilen eller friggeboden som den kraschade in i. Bild: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Polisen utreder olyckan som grovt brott: ”Flyger inte av vägen av sig själv”

Olyckan utreds som grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Bilen är tagen i beslag och undersöks nu.
– Någon har gjort fel. En bil flyger inte av vägen av sig själv, säger Andreas Gabrielsson, utredande polis.

ANNONS

Klockan 03.16 under natten till söndagen körde bilen av vägen i Onsala. I den satt två män i 20-årsåldern. En av dem avled omgående. Föraren lever, men ligger på Sahlgrenska. Läget bedöms som allvarligt, men stabilt.

Samtidigt pågår polisens utredning av kraschen. Bilen blev helt platt efter olyckan, men fordonet genomgår nu en teknisk undersökning.

– Bland annat vill vi försöka få reda på vilken hastighet bilen höll i samband med olyckan, säger Andreas Gabrielsson på Göteborgspolisens trafiksektion.

Normalt inleds en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död när något liknande händer. Polisen har i nuläget valt att rubricera brotten som grova.

ANNONS

– Det är vissa parametrar som gör att vi har valt att rubricera det som grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. En bil flyger inte av vägen av sig själv. Det kan finnas saker som gör att det inte är ett brott, exempelvis om ett djur dykt upp på vägen, men sådana uppgifter har vi inte, säger Andreas Gabrielsson.

Har ni vittnen till händelsen?

– Ja, det finns vittnen, men precis som vanligt så spretar det åt lite olika håll.

Vad gör ni nu?

– En teknisk undersökning av bilen. Vi har hållit en del förhör och kommer att hålla ännu fler. Vi har inte kunnat höra föraren än, säger Andreas Gabrielsson.

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Läs mer: Ung man död efter trafikolycka i Onsala

Läs mer: Husägaren om nattens dödsolycka: ”Det är helt fruktansvärt”

ANNONS