Polisen sprängde knarkliga i Kungsbacka

På vinden i lägenheten i Kungsbacka hittades en stor mängd kontanter. I bostaden hittades en sedan en mängd narkotika. Nu åtalas två män och en kvinna för narkotikabrott.

Polisen hade haft span på de båda männen och kvinnan under en längre tid. De är mellan 27 och 54 år gamla.

De båda männen är från Göteborg och åtalas för grovt narkotikabrott, kvinnan är från Kungsbacka. Det är hos henne polisen har hittat kontanter, cannabis och i en MC utanför även kokain. Kvinnan åtalas för medhjälp till narkotikabrott. Enligt åklagaren har hon upplåtit sin bostad och biutrymmen till narkotikan och till narkotikatillbehör.

Förutom narkotikan och kontanter hittades smycken som en juvelerare värderat till strax under 300 000 kronor i begagnat skick, samt en Rolexklocka värd 99 000 kronor.

Totalt hittades 750 000 kronor, både i Kungsbacka och i Göteborg.

I stämningsansökan skriver åklagaren:

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom det utgjort led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning, då det avsett en särskilt stor mängd narkotika med hög renhetsgrad och då narkotikan varit avsedd för överlåtelse”.

Polisen har använt så kallade hemliga tvångsmedel i ärendet. Det innebär bland annat telefonavlyssning och hemlig övervaknings av elektronisk kommunikation.

Kvinnan från Kungsbacka blev stoppad av fyra civilpoliser på väg till gymmet. Hon säger sig inte ha en aning om hur narkotikan kommit till hennes bostad.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se