Polisen kan ha spår efter knivattacken – söker vittnen

Mannen som knivhöggs till synes helt oprovocerat i Hålabäck har fått lämna sjukhuset efter operation. Efter nya förhör kan polisen ha fått ett spår att gå på, men nu söker de vittnen som kan ha sett händelsen.

Vid halv ett, natten till lördag 2 maj, larmades polisen till Blomstergatan i Hålabäck där en man i 25-årsåldern blivit knivskuren. Han var på väg hem tillsammans med sin flickvän när en okänd person med kniv dök upp.

Polisen arbetar utifrån att knivattacken var helt oprovocerad, och än så länge har det inte kommit fram några uppgifter som tyder på något annat. De har heller inte fått in några vittnesuppgifter som gjort att de kunnat hitta en misstänkt.

Under tisdagen förhördes den knivhuggna mannen igen. Då kom det fram att paret strax innan mannen blev knivhuggen mötte två andra män, som bad om hjälp att tända en cigarett.

– Han tror och han tycker att den som angriper honom ser ut som en av dem, men han kan inte beskriva dem, säger Lars-Gunnar Perlinger, chef för grova brott på polisen i Halland.

Exakt var de möttes är inte helt klart, men det ska vara mellan Circle K-macken och Hålabäck.

– De här männen är vi väldigt intresserade av med det är inte säkert att de är gärningsmän. De kan ha uppgifter att lämna.

Läs mer: Inga spår efter knivattacken

Mannen fick allvarliga skador av attacken och fick opereras under söndagen. Nu ska han ha fått lämna sjukhuset och mår enligt polisens efter omständigheterna väl.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Hittills har de vittnesförhör som gjorts handlat om vad som skedde innan händelsen på Blomstergatan. Nu efterlyser polisen vittnesuppgifter från de som kan ha sett de två männen, sett händelsen eller iakttagit något i samband med den. De lämnas till polisen via 11414.

– Vi vill gärna ha uppgifter från folk som sett något, om det finns.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se