Polisen söker ett vittne till en misshandel

En kille blev attackerad av tre gärningsmän som sparkade och slog honom i måndagskväll. En man som såg vad som hände lyckades genom att ropa avbryta misshandeln. Nu försöker polisen få tag på den mannen.

Det var vid 23:30 på måndagen som en kille var på väg från Storgatan mot Badhusparken när han attackerades av tre gärningsmän, som Norra Halland tidigare skrivit om.

– Han hade hörlurar på sig och hörde först inte hur männen kom bakifrån. De ska ha skrikit, gått fram till honom och hållit fast honom medan de utdelade slag och sparkar, säger Lotta Collin, gruppchef och förundersökningsledare på Kungsbackapolisen.

Misshandeln avbröts av en man som såg vad som hände.

– Han ropar och då försvinner gärningsmännen i riktning mot torget.

Mannen stannade och frågade hur det var med killen, men polisen är nu intresserade av att komma i kontakt med honom.

– Det här är ett allvarligt brott och det är därför vi är angelägna att komma i kontakt med honom och höra om han möjligtvis kan ha ett signalement på personerna. Det kan också finnas andra personer som gjort iakttagelser i samband med det här och då vill vi gärna att de hör av sig.

Attacken ska ha varit helt oprovocerad och gärningspersonerna ska vara okända för den drabbade killen. Han uppfattade killarna som att de var mellan 15 och 17 år gamla.

– Målsägaren klarade sig ganska bra. Han hade ont i revbenen och några synliga skador. Men det kanske var tur att det blev avbrutet, vi vet inte hur det skulle gått annars. Vi ser allvarligt på den här händelsen.

Personer som eventuellt sett någon i samband med händelsen kan kontakta polisen på 114 14.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se