Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Polis söker vittnen efter rånförsök mot äldre

Ett äldre par i 80-årsåldern utsattes under torsdagen för ett rånförsök. Nu hoppas polisens på allmänhetens hjälp att hitta den skyldige.

Paret promenerade under torsdagen vid 10.45-tiden på Strandgatan i centrala Kungsbacka. De ska ha promenerat på gång- och cykelbanan i riktning mot Kungsmässan när de hörde en cykel som skramlade och som kom bakom dom.

– Då är det en man som stannar, kliver av cykeln och säger att ”ni ska ge mig allt ni har, annars ska jag hugga”, säger David Lorenz, förundersökningsledare på polisen i Kungsbacka.

Paret började skrika på hjälp och mannen blev då rädd och slängde sig på cykeln igen. Han försvann och cyklade i riktning mot centrum. Nu söker polisen efter vittnen som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med händelsen. Förutom att cykeln som mannen cyklade på skramlade så vill polisen inte ge fler signalement.

– Vi har valt att inte göra det, det är lätt att låsa fast sig då. Men vi är intresserade av iakttagelser vid den tidpunkten. Någon bör ha hört paret som ropade på hjälp, säger David Lorenz.

Händelsen rubriceras som försök till rån. Den som har uppgifter att lämna kan söka polisen i Kungsbacka via 114 14.

Emma Hellström

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar