Förra årets medborgarlöfte handlade om ökad trygghet i centrum och om koll på unga trafikanter. Nu skriver kommunen och polisen ett nytt avtal för 2018.

Polis och kommun skriver nytt löfte

I dag träffas polisen och kommunen för att skriva under ett nytt medborgarlöfte för 2018. Samarbetet ska ge ett tryggare Kungsbacka.

Medborgarlöftet skrivs mellan kommunen och den lokala polisen och bygger på enkätsvar från Kungsbackas invånare. Bland annat har polisen och kommunen pratat med nästan 1 000 invånare runt om i kommundelarna om hur Kungsbacka ska bli tryggare. Dessutom har invånarnas åsikter samlats in genom en brett upplagd webbenkät. Svaren ger en bild av vilka områden som ska prioriteras för att Kungsbacka ska bli tryggare plats att leva på.

Förra årets löften handlade bland annat om ökad trygghet i centrum och om trafiksäkerheten kring skolorna.

I eftermiddag träffas parterna för att skriva under årets medborgarlöfte, som formellt tecknas mellan kommundirektören Ann-Charlotte Järnström och lokalpolischefen Anders Wiss.

Samtidigt kommer parterna att gå igenom resultaten från de löften som gavs förra året. För polisen var ett av löftena att göra fler trafikkontroller av ungas fordon, något som önskats av Kungsbackas invånare.

– Löftet var att göra tolv kontroller av framför allt unga trafikanter, på mopeder eller A-traktorer, för att öka tryggheten i trafiken. Det löftet höll vi, det blev till och med fler än tolv kontroller. Det visade sig att de ofta framförde fordon som hade brister när det gällde trafiksäkerheten, förklarar Ann Rönnäng, kommunpolis i Kungsbacka.

Läs mer:Polisen vill snacka trygghet

Mats H Ljungqvist

0300-519 83 mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar