Polis jagade misstänkt biltjuv in i återvändsgränd – man anhållen

En biljakt utspelade sig under torsdagskvällen i centrala Kungsbacka sedan en polispatrull försökt stoppa en förare av en anmäld stulen bil för kontroll. Färden slutade dock abrupt sedan polis lyckats ”boxa in” bilen i en återvändsgränd vid Hede Fashion Outlet.

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera en stillastående bil som stod vid närheten av köpstaden.

– Men när de kom fram till bilen och tog tag i handtaget för att öppna dörren och prata med föraren valde denna att trycka gasen i botten och köra därifrån, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polispatrullen tog då upp jakten på föraren som dock inte kom så långt, efter att ha kört in i en återvändsgränd där polisen sedan blockerade vägen för honom.

Enligt polisen i Kungsbacka ska polisen redan fattat intresse för föraren ute på E6.

– Vi fick samtal om en vinglig färd, säger Anna-Karin Ringdahl, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Föraren ska sedan ha kört av mot Kungsbacka och stannat till vid parkeringen där polis försökte konfrontera honom.

Den ensamma föraren, en man i 25-årsåldern, greps därefter misstänkt dels narkotikabrott eget bruk och innehav. Han misstänks även för olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

– Han hade även en kniv på sig och är därför även delgiven misstanke för brott mot knivlagen, säger Stefan Gustafsson.

Det är dock oklart om den anmälda stulna bilen verkligen var stulen eller lånats ut till mannen ifråga.

– Det finns lite oklara uppgifter här, men eftersom han försökt smita och sedan även uppvisat tecken på att kört drogpåverkad fick han följa med polis för provtagning och vidare förhör, uppger Stefan Gustafsson.

Enligt polisen i Kungsbacka var bilen anmäld stulen och mannen greps och fördes till polisstationen i Varberg där han även under natten blivit anhållen.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se