Personbilar i krock på E6 – förare misstänkt för drograttfylleri

Två personbilar kolliderade under fredagseftermiddagen på E6. Föraren i den ena bilen avfördes med ambulans till sjukhus och den andre bilens förare greps.

Larmet kom strax före klockan 14 på fredagseftermiddagen när två personbilar kolliderat på E6 mellan Onsala och Fjärås. En bil ska ha kört in i den andra och det ska ha varit en kraftig smäll.

– Det är en hel del bildelar på vägen. Vi håller på och sanerar vägbanan, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre ambulanser larmades till platsen, men två av dem kunde lämna tomma.

Enligt polisen har en personbil blivit påkörd från sidan och sedan snurrat runt på vägen.

Vägen stängdes av helt i södergående riktning under räddningstjänstens arbete vilket orsakade långa köer i fredagstrafiken.

Enligt polisens hemsida fördes en kvinna från en av bilarna med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med okända skador. Hon ska ha varit vaken och talbar. Föraren av den andra bilen, en ung man, ska ha varit den som orsakade olyckan. Han är nu frihetsberövad misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott.

– Polisen på plats såg att mannen var narkotikapåverkad så han har fått följa med för provtagning, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Louise Olsson

louise.olsson@kungsbackaposten.se

Tove Gontran