Olycka på E6 – husvagn inblandad

Två bilar, varav en hade husvagn, krockade på E6:an utanför Kungsbacka under onsdagseftermiddagen. Olyckan hade stor trafikpåverkan och orsakade långa köer.

ANNONS
|

Larmet till räddningstjänsten inkom strax innan klockan 15.00. Olyckan ska ha inträffat mellan trafikplats Fjärås och Kungsbacka, i norrgående riktning, i vänster körfält. Även polis och ambulans skickades dit.

– Det är två bilar inblandade och en hade med sig en husvagn. Vägen är helt avstängd, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör, på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Senare visade det sig att det var en skåpbil och en bil med husvagn som hade gått ihop. Och fyra personer ska ha varit inblandade i olyckan.

– Ingen har förts med ambulans till sjukhus, säger en teamledare på SOS Alarm.

E6:an stängdes av helt

Räddningstjänsten stängde av vägen för att kunna bygga så kallade chikaner, väghinder.

ANNONS

– Vi kommer att börja släppa på om en stund. Tre enheter från oss kommer att lämna, säger Bosse Florell, på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Klockan 15.45 lämnade räddningstjänsten olycksplatsen. Men bärgare och polis var fortfarande kvar.

Fortsatt långa köer

Trafikverket räknade med att öppna upp E6:an klockan 16.50 igen och vid tidpunkten var vägen öppen.

– Det går att komma förbi, men det är ett körfält som är blockerat. Det är köer precis vid Fjärås, men även en bit längre söder, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Polisen misstänker inget brott, men en anmälan om trafikolycka har upprättats.

ANNONS