Nytt byggstopp för megalekplats

Skapandet av megalekplatsen vid Skogsallén i Västra Villastaden har varit kantat av bekymmer. Nu står bygget still igen.

– Frustrerande, säger arbetsledaren Conny Johansson.

Våren 2017 gick kommunen ut med att de skulle bygga en ny stor lekplats vid Bissmarksgatan i centrala Västra Villastaden.

Det anordnades en omröstning där 350 personer röstade fram ett förslag som inkluderade en kompisgunga, tre gungdjur, piratskepp, liten lekställning, stor lekställning med två tubrutschkanor samt ett megatorn i mitten.

Montering av utrustningen skulle påbörjas hösten 2017. Sedan började bekymren.

– Vi beställde grejerna från Hags som är en pålitlig leverantör som vi har använt i många år. Men de har haft bekymmer med produktionen efter att ha flyttat sin fabrik till Polen och allting har dragit ut på tiden, säger Conny Johansson på kommunens teknikförvaltning.

När lekplatsen väl levererades på vårkanten 2018 saknades delar.

– Man måste bygga lekplatsen i viss ordning och vi behövde ha det stora tornet på plats först. Då saknades det delar till tornet och allting fick avbrytas och vi tvingades invänta nya leveranser, säger Conny Johansson.

När väl tornet kom på plats var det dags att bygga upp resten av lekparken. När installatörerna kom till repstegarna var det för korta och behövde beställas om.

– Vi trodde inte våra ögon. Nu väntar vi på nya repstegar och bygget är avbruten igen, säger Conny Johansson.

Nästa vecka läggs asfalt på platsen och sedan gummi för ett mjukt underlag.

– Men för att lägga gummit måste repstegarna vara på plats, för de går hela vägen ner i backen. Så vi står fortfarande och stampar, säger Conny Johansson.

Har du fått någon respons?

– Många har hört av sig och undrat varför bygget drar ut på tiden. Jag har fått säga som det är, att leverantören har haft problem och att vi tvingas invänta rätt delar.

När står lekplatsen klar?

– Först efter semestern. Det är trist att det har tagit sådan lång tid men lekplatsen kommer att bli mäktig när den väl står klar. Det blir Kungsbackas största, en riktig stadslekplats, säger Johansson.

Jonas Löfvendahl

redaktion@kungsbackaposten.se