En del ytor kommer att krympas i den nya simhallen. Detta eftersom tolv miljoner måste sparas in. Skiss: Kungsbacka kommun

Nya simhallen kommer att krympas

Bassängernas längd kvarstår. Men simhallen kommer att bli mindre.

– Vi får krympa andra ytor, säger Lars Nyström, chef för serviceförvaltningen.

Den nya simhallen har blivit en het potatis redan innan första spadtaget. Först gällde det placeringen. Efter debatt blev beslutet att den ska ligga på den nuvarande grusplan på Inlag.

Sedan har det gällt banornas längd. Ett förslag var att krympa dem från 50×25 meter till 50×20,5 meter. Det skapade oro i Kungsbacka simsällskap och bland andra motionärer. Men Kungsbacka-Posten kunde igår berätta att bassängmåtten kommer att kvarstå, 50×25 meter.

Beskedet kom från servicenämndens ordförande Fredrik Hansson (C).

– Vi ska värna föreningslivet och kommer att köra med fullstora bassänger, säger Fredrik Hansson.

Men fortfarande måste man spara in tolv miljoner i projektet. Budgeten är satt till 526 miljoner för hela projektet – inte ett öre till, enligt politikerna. 426 av dessa är till själva simhallen, 100 miljoner är till miljön utanför.

– Vi kör på 50×25 meter vilket var intentionerna i förstudien. Allt som är med i förstudien kommer även att vara med i simhallen, men vi måste krympa ytorna en del. Rutschbana, kafeteria och relaxavdelning, allt finns kvar, men med mindre ytor. Dessutom bibehålls djupet på 4,5 meter vilket är viktigt, säger Lars Nyström.

Har det varit svårt att göra om?

– Nej, inte särskilt. Det kommer att bli en väldigt fin simhall som står klar 2020.

Hur mycket mindre blir den?

– Jag vet inte exakt. Hela hallen är på 12 000 kvadratmeter. Vi kanske får kapa bort 300-400 kvadrat, ungefär, säger Lars Nyström.

Läs även: Lugnande besked om simhallen.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar