Nya misstankar mot finansman

Finansmannen från Kullavik kan räkna med ytterligare åtal. Två nya förundersökningar bedrivs mot honom. Men mannen är på fri fot och troligen utomlands.

Kungsbacka-Posten har tidigare skrivit om finansmannen från Kullavik. Han misstänks för flera fall av svindlerier för omkring sju miljoner kronor.

Men han är inte häktad utan på fri fot. Åklagaren Andreas Bergman har tidigare försökt få honom häktad, men tingsrätten sa nej.

– Sedan dess har jag inte kommit in med någon ny häktningsframställan. Jag kan inte bedöma hur andra människor tänker, men det finns inga tvångsmedel mot honom. Det finns väl alltid en fara i att personer avviker eller inte dyker upp till rättegång, säger Andreas Bergman.

Finansmannen har en bostad i Spanien där han också, enligt egen uppgift, driver en krog.

Det pågår dock ytterligare två förundersökningar mot honom, vilket kan resultera i nya åtal. Det är grova brott, men exakt vilka summor det rör sig om denna gång är inte klart.

Rättegången är planerad till september. Anledningen är att Halmstads tingsrätt, som ska avgöra målet, inte kan få in tio rättegångsdagar innan sommaren.

Läs även: Alla gick i finansmannens fälla

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se