Än saknas en hel del innan det är klart. Men Andreas Andersson och Per Wallentin hoppas att hamburgerrestaurangen Diné är klart till premiären den 3 november. Då är det Black friday. Foto: Tobias Sandblom

Ny lokal borgar för fler burgare

Containern är snart ett minne blott. Nu flyttar hamburgarna inomhus på Hede fashion outlet. Street friends blir Diné och kommer att ha två restauranger i Kungsbacka.

Andreas Anderssons skapelse har lyft enormt. Det började med en container på Lindens torg. Där stektes hamburgare för glatta livet och blev en stor succé.

Men efter att kommunen bestämt sig för att företagen där inte fick vara kvar blev det en flytt till Brända tomten. Därefter slog företaget upp ytterligare en container, på Hede fashion outlet.

Nu flyttar de inomhus till egna lokaler på köpcentret.

– Det tidigare har varit en temporär lösning för att få igång något snabbt. Men köerna dit var ibland väldigt långa under sommaren eftersom det är ett så populärt varumärke, säger Per Wallentin, centrumchef för Hede fashion outlet.

Den nya restaurangen kommer att heta Diné och den kommer att rymma 100 sittplatser. Andreas Andersson räknar med lapp på luckan. Och att de hinner klart till den tilltänkta premiären, 3 november.

– Då är det Black friday här och det kom 31 000 personer förra året. Vi hoppas verkligen vara klara då, men det blir en kamp mot klockan. Vi räknar med att behöva jobba hela vägen in i mål, säger Andreas Andersson.

På den nya restaurangen kommer man att kunna servera många fler gäster och flippa många fler hamburgare. Därför räknar Andreas Andersson med att anställa ett antal personer, så att de är fyra, fem totalt.

– Det har varit otroligt många kunder här på Hede fashion outlet under sommaren. Vi räknar med att det kommer att komma väldigt mycket folk.

Andreas Andersson med kollegor har blivit hamburgerkungar i Kungsbacka. Stämpeln som skräpmat håller allt mer på att suddas ut.

– Hamburgare har ju funnits i årtionden. Men de senaste åren har det skett en förfining. Branschen har utvecklats jättemycket. Vi kör med fina råvaror och svenskt kött med mycket grönsaker. Fastfoodstämpeln finns inte kvar hos oss även om det går fort, säger Andreas Andersson.

Per Wallentin välkomnar de nya klienterna med öppna armar:

– För oss betyder det jättemycket att Diné får en fast restaurang. Till en början tänkte vi kanske inte så mycket på mat, men de nya ägarna har stort fokus på det. Mätta kunder tenderar att spendera mer tid på att shoppa, säger Wallentin.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar