Motorcyklist körde omkull – fördes till sjukhus

En motorcyklist körde omkull på Älvsåkersvägen utanför Älvsåker under torsdagseftermiddagen. Föraren ska ha väjt för en bil som inte lämnade företräde.

Räddningstjänsten, tre ambulanser och polisen larmades till olyckan.

– Jag har inte fått någon rapport än och har ingen information, men vi är framme, säger Sandra Norland, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

En motorcyklist ska av oklar anledning ha kört av vägen. Han, en man i 30-årsåldern, är förd till sjukhus med ambulans. Enligt sjukhuset är mannens tillstånd stabilt, vilket innebär att han inte ska vara allvarligt skadad.

– Vi står fortfarande på platsen. Det framkommer inget om vad som hänt, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vägen var under räddningsarbetet helt avstängd i båda riktningarna från Älvsåkers Kyrka till Svinknipan. Vid 14.15 meddelande räddningstjänsten att de lämnat platsen.

Enligt polisen berodde olyckan på att motorcykeln ska ha väjt för en bil som inte lämnat företräde. Motorcykelföraren körde då av vägen. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka.

Tove Gontran

Louise Olsson

redaktion@kungsbackaposten.se