Arkivfoto

Misshandlade frun i över ett år

Mannen i 55-årsåldern från Kungsbacka påstås ha misshandlat, hotat och ofredat sin hustru i drygt ett års tid. På torsdagen åtalades han för grov kvinnofridskränkning.

Enligt den stämningsansökan som kammaråklagare Andreas Bergman nu lämnat in till Varbergs tingsrätt ska övergreppen mot kvinnan ha pågått mellan den 1 maj 2016 och den 23 augusti förra året.

Mannen ska vid många tillfällen nypt i och vridit om hustruns bröst. Han ska också ett antal gånger ha utdelat slag mot hennes ansikte och övriga kropp, bland annat när hon låg till sängs.

Efter en trafikolycka blev kvinnan konvalescent. Mannen ska då enligt Bergmans åtal ha vridit om hennes skadade fot trots att han mycket väl visste om att den var skadad.

Mannen påstås också ha uttalat dödshot mot kvinnan och hennes hund. Upprepade gånger under den tid övergreppen ägt rum har han även ofredat henne genom att kasta ur sig tillmälen som åsna och fitta.

Åklagaren bedömer fallen av misshandel som av normalgraden. Det beror på att kvinnan har ett funktionshinder och inte haft någon möjlighet att värja sig.

”På det sättet har gärningarna varit särskilt förnedrande för målsäganden och genom sitt handlande har den tilltalande visat särskild hänsynslöshet och råhet”, skriver Andreas Bergman.

Den åtalade mannen förnekar brott.

Dag Fransson

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar