Minitrampet ställer in

Minitrampet, ett cykelevenemang för barn som skulle hållits i morgon lördag, ställs in på grund av hårda vindar. – Säkerheten måste gå först, säger Emma Bruhn på arrangerande Kungsbacka Cykelklubb.

Även om SMHI tagit ner stormen Knuds förväntade härjningar i Halland till en klass 1-varning, väntas hårda vindar långt in på lördagsdygnet. Kungsbacka Cykelklubb har därför beslutat ställa in morgondagens Minitrampet, en lekfull cykeltävling för de minsta barnen.

– Det är efter samråd med framför allt räddningstjänsten som vi bestämt oss för att blåsa av. Säkerheten måste gå först. Vi kommer att leta upp ett nytt datum för eventet så fort det går, säger Emma Bruhn på Kungsbacka Cykelklubb som arrangerar Minitrampet.

Också satsningen Trygg i Trafiken, där polis och räddningstjänst gemensamt informerar om trafiksäkerhet i samband med Minitrampet, har beslutat ställa in sitt deltagande i morgon.

Mer information finns att få genom Kungsbacka Cykelklubbs sidor i sociala medier.

Minitrampet är ett av Kungsbackas mest publikdragande barn-arrangemang och samlar varje år hundratals deltagare och besökare kring torget och innerstaden.

Mats H Ljungqvist