MC-klassiker fyller 40 år – flera anmälda tillkommer

Under torsdagen slår Kungsrallyt upp portarna för 40:e gången i ordningen. Vädermakterna ser ut att vara med arrangören i år.

– Folk ringer oupphörligen och vill anmäla sig, säger Kent Elofsson på MC-Veteranerna i Kungsbacka.

När Kungsbacka-Posten får en pratstund med Kent Elofsson på MC-Veteranerna i Kungsbacka, så ska han förbereda torsdagens bana kring Kungsbacka.

På grund av vägarbeten och att evenemanget krockar med den internationella matmarknaden kommer den vara aningen längre i år: 7,5 mil totalt. Starten går vid Lindens torg, men i övrigt bjuds inte på några större jubileumsnyheter 2018, året som Kungsrallyt fyller 40. Som besökare kommer man känna igen sig.

– Vi håller oss till stora delar till den ursprungliga banan. Det verkar som det kommer ganska mycket folk i år. Folk ringer oupphörligen och vill anmäla sig, säger Kent Elofsson.

För att få vara med i Kungsrallyt krävs att du har en motorcykel eller moped som är tillverkad 1988 eller tidigare. Tidigt på onsdagskvällen var det ett 70-tal anmälda.

– Många vill inte ta ut sina klenoder om det blir dåligt väder men vi har tagit höjd för att det ska komma 200. Så anmälningar på plats kan vi hantera, säger Elofsson.

Ingen risk med dåligt väder, vad det verkar. Enligt prognosen kan termometern landa på någonstans mellan 25 och 30 grader och skinande sol.

– Vi har ett programblad där förare som anmält sig senast 25 april finns presenterade. Så det är alltid extra bra om man har gjort det.

Vid två kontroller kommer banan, som går runt sjön Lygnern, att innehålla två aktiviteter. En praktisk – och så en poängpromenad i Tostared. Starten vid Lindens torg går 9.30 på Kristi himmelfärds dag.

Anthon Näsström

redaktion@kungsbackaposten.se

Kungsrallyt 2018

Arrangör: MC-veteranerna i Kungsbacka

Startplats: Lindens Torg, cirka söder om Kungsbacka Torg.

Startanmälan: kl. 08.00-09.30.

Första start: Klockan 09.30.

Startavgifter förare och passagerare: 220 kronor. Efteranmälan: 280 kronor.