Fem personer kommer att åtalas vid Varbergs tingsrätt. De misstänks samtliga för inblandning i historien om människorov. Arkivfoto

Människorov kan ge livstids fängelse

Fem personer kommer att åtalas för att ha varit inblandade i historien kring människorov. I april hölls en man instängd i en lägenhet i Kungsbacka och utpressades där under flera timmar.

Utanför en lägenhet i Kungsbacka hittades blodspår. När det kom till polisens kännedom gjordes en utredning, men den gick i stå eftersom ingen ville medverka.

Nu har dock sanningen börjat krypa fram. Sammanlagt fem personer är misstänkta för inblandning i historien. Fyra misstänks för människorov, utpressning och grov misshandel. En person står misstänkt för övergrepp i rättssak.

– Jag vill inte kommentera något kring hur polisen fick reda på detta eller vad som ligger bakom händelsen, säger Charlotte Österlund, vice chefsåklagare på åklagarkammaren i Halmstad.

De inblandade har vidgått vissa omständigheter, men nekar i övrigt till brott. Straffet för människorov är minimum två års fängelse och max livstid.

– Det är unga människor inblandade i detta. Straffrättsligt är det att jämföra med mord. Men det blir upp till tingsrätten att ta ställning till eventuella straff. Offret mår i varje fall någorlunda okej och har medverkat i utredningen, säger Charlotte Österlund.

Åtal väntas lämnas in till tingsrätten på torsdag.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar