Många rattfyllerister den gångna helgen

Polisen i Kungsbacka har fått hantera flera alkohol- och narkotikapåverkade personer i kommunen under helgen.

I fredags vid 17.40-tiden körde en man i 60-årsåldern omkull med sin moped på Stora Enens väg i Onsala. Det visade sig att mannen var berusad och han är därför misstänkt för rattfylleri.

Senare samma kväll, vid 23.30, fick polisen ta emot flera samtal från folk som observerade en vinglig bilfärd i Särö. Färden slutade med att föraren körde in i ett träd, och när polisen kom till platsen var två personer i bilen – ytterligare två hade lämnat platsen.

En av dem återvände dock till bilen.

– Föraren fick blåsa i vårt sållningsinstrument och blåser då 0,55 milligram per liter, säger Anna-Karin Ringdahl på Kungsbackapolisen.

Resultatet motsvarar 1,10 promille – vilket innebär att föraren är misstänkt för grovt rattfylleri.

På lördag eftermiddag stoppas en kvinna som satt bakom ratten vid Lindens torg. Hon är misstänkt för grov olovlig körning, då hon kört bil tidigare utan giltigt körkort. Kvinnan var dock inte påverkad av alkohol.

Natten till söndagen, vid 04.30, var en man i 60-årsåldern som körde bil i höjd med Fjärås så pass påverkad av alkohol att han inte kunde blåsa i polisens instrument. Han omhändertogs för tillnyktring.

I centrala Kungsbacka körde en person utan körkort, och påverkad av narkotika, på söndagen. Bilen togs i beslag.

Tidigt på kvällen, runt klockan 18, körde en mopedist vårdslöst i centrala Kungsbacka – bland annat uppe på cykelbanor. Förarens körkort omhändertogs, och han är misstänkt för grovt rattfylleri då han visade sig ha 1,72 promille i blodet.

– Vi har haft många rattfyllerister att ta hand om i helgen, konstaterar Anna-Karin Ringdahl.

Anthon Näsström

redaktion@kungsbackaposten.se