Man tog emot paket med 4 000 piller – åtalas

En man i 75-årsåldern boende i Kungsbacka har åtalats tillsammans med en göteborgare i 45-årsåldern för narkotikasmuggling. Enligt åtalet ska männen ha smugglat in närmare 4 000 tabletter klonazepam. Båda nekar till brott.

I juni 2018 beslagtog Tullverket ett paket som var adresserat till en man bosatt i Kungsbacka. Paketet var skickat från Indien och innehöll 3 933 narkotikaklassade tabletter.

Tullverket tog kontakt med mannen som i förhör nekade till brott och hävdade att han blivit ombedd av en göteborgare i 45-årsåldern, som han kände till genom en bekant, att stå som mottagare av tabletterna då denne skulle vara utomlands när de kom.

Den äldre mannen skulle även ha varit skyldig den bekante pengar efter en affär som gått illa och om han hjälpte till skulle delar av skulden strykas.

Tullverket tog efter förhöret med den äldre mannen kontakt med göteborgaren och gjorde en husrannsakan i hans bostad i centrala Göteborg. Där hittades drygt 3 gram kokain och ett 70-tal narkotikaklassade tabletter.

I förhören har båda nekat till brott. Den äldre av männen hävdar att han inte har vetat om vad som varit i paketen, han hade även tagit emot en liknande försändelse tidigare. Han ska vid något tillfälle ha frågat göteborgaren som då, enligt den äldre mannen, hävdat att det var tabletter som fick folk att må bra.

Göteborgaren som skulle ha gjort beställningarna i den äldre mannens namn erkänner bara innehavet av den kokain som hittades i hans lägenhet i samband med husrannsakan. I övrigt är han inte särskilt talför i förhören.

Nu åtalas de båda männen för narkotikasmuggling. Båda förnekar brott.

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se