Man ramlade ner på tågspår – förd till sjukhus

Vid 09.30-tiden fick polisen in ett larm om att det inträffat en olycka vid Hede station. En man ska ha av olyckshändelse ramlat ner på tågspåret.

Strax efter 09.30 fick polisen in ett larm om att en person har ramlat ner på tågspåret på Hede station i Kungsbacka. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Det är en man i 60-årsåldern som enligt ett ögonvittne ska ha vinglat och ramlat ner på tågspåret efter ett vinddrag, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Lokföraren hade sett mannen och bromsat in tåget men inte lyckats helt och hållet. Mannen blev påkörd i en mindre hastighet.

– Han ska ha ramlat och slagit i huvudet i betongen och troligtvis svimmat av efter det, säger Thomas Fuxborg.

Mannen blev omplåstrad på plats och blev sedan förd till Sahlgrenska sjukhus med ambulans. Enligt Sahlgrenska sjukhuset skadade sig inte mannen allvarligt och läget är stabilt.

Efter olyckan blev det ett kort trafikstopp men efter klockan 10.22 ska tågen gå som vanligt igen. Enligt Anna Göransson, presstalesperson på polisen region Väst, ska mannen även utredas för brott mot järnvägslagen då han har uppehållit sig inom spårområdet.

Sanna Puoskari

redaktion@kungsbackaposten.se