Fredrik Hansson (C) är glasklar: Den nya simhallens banor ska vara fullstora: 50x25 meter. Arkivfoto

Lugnande besked om nya simhallen

Kungsbacka simsällskap och andra motionärer kan andas ut. Bassängens mått kommer att vara 50×25 meter. Det svaret ger ansvarig politiker, Fredrik Hansson (C).

Den nya simhallen riskerar att bli för dyr. Budgeten måste hållas vilket innebär att tolv miljoner kronor måste sparas in.

Ett förslag från referensgruppen som arbetar med hallen, har varit att minska måtten på banorna till 50×20,5 meter. Det har gjort att motionärer och andra sett rött. De menar att bassängens mått inte kan ändras i efterhand och hade gjort att vissa tävlingar inte kan hållas.

Inför tisdagens kommunfullmäktige har servicenämndens ordförande Fredrik Hansson fått en fråga i ämnet. Han är glasklar i sitt svar:

– Bassängens mått ska vara 50×25 meter, punkt och slut. Vi jobbar vidare utifrån detta. Just nu arbetar tjänstemännen intensivt och jag vet att de kommit längre med projekteringen, säger Fredrik Hansson.

Så om pengar måste sparas in får man banta på något annat?

– Det svar jag kan ge är att ramen måste hållas. Vi ger tjänstemännen ett uppdrag sedan får de visa hur det ska genomföras. Budgetramen gäller fortfarande, säger Fredrik Hansson.

Budgeten för hela projektet är satt till 526 miljoner kronor. Av dessa går 426 miljoner till simhallen och 100 miljoner till miljön runt om. Det är Kungsbackas största satsning någonsin.

Tyck till: Vad önskar du i den nya simhallen?

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar