Löpträna tillsammans med polisen

Känns det olustigt att springa själv? På söndag kan du ta rygg på polisen i löparspåret. Då motionerar områdespoliserna Stefan Olsson och Bernhard Sandberg med allmänheten.

Polisen kommer att på prov införa så kallade trygghetslöpningar på prov.

– Vi kommer att vara i brottsutsatta områden och där löpträna tillsammans med folk som vill. Då kombinerar vi motion och trygghet och arbetar brottsförebyggande, säger Stefan Olsson.

På söndag klockan 16.00 får den som vill komma till Kabelgatan 8 (Friskis&Svettis) och där springa tillsammans med poliserna Stefan Olsson och Bernhard Sandberg.

– Rundan kommer att vara fem kilometer och vi kommer att springa i ett tempo på sex minuter per kilometer. Om man sedan vill så kör vi sedan en runda till på ytterligare 2-3 kilometer i samma tempo, säger Stefan Olsson.

Anledningen till att de väljer att springa just där är att det varit många inbrott i Varlaområdet. På sistone har det även varit många i Kullavik.

– Kanske springer vi där nästa gång. Vi får se hur väl det här tas emot. Om det slår väl ut och kommer många så kör vi vidare. Om inte får vi hitta ett annat sätt att möta folk. Det här är trygghetsskapande. Vi ska möta folk och lyssna på dem.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se