Ledare frätskadade rumpan i vandaliserad idrottshall

Under höstlovet utsattes Valldahallen för skadegörelse två gånger om. Vid det andra tillfället smetades en kemikalie på hallens bänkar. En idrottsledare som satte sig på en av bänkarna fick brännskador på rumpan, uppger GP.

Det var på söndagen som någon tog sig in i hallen och smetade en färg- och luktlös kemikalie i vätskeform på bänkarna. När en idrottsledare satte sig på en av bänkarna efter genomförd träning smälte hans träningsbyxor och han fick brännskador på rumpan. Ledaren behövde inte uppsöka läkarvård, men skriver i ett sms till GP att det ”brände till som fan”.

Ledarna fick själva torka bort kemikalien med hjälp av gummihandskar, handdukar och rengöringsmedel.

– Det är inte det man signar upp för när man bli ideell ledare, att få baken uppbränd och städa omklädningsrum. Det är skittråkigt. Vi jobbar jättemycket med våra ungdomar och det här innebär ytterligare arbetsuppgifter för våra ledare – de ska hålla koll på barnen och andra som inte har i lokalen att göra, säger Mats Lian, ordförande i Valldahallens förening, till GP.

Flera barn som deltog i träningen ska också ha drabbats av sönderfrätta kläder och träningsväskor.

Händelsen är polisanmäld.

Även på höstlovets första dag – förra måndagen – utsattes Valldahallen för vandalisering. Då slogs inredning sönder, papperskorgar tömdes ut på golvet och bollar kastades ut i hallen.

Jacob Humlén

jacob.humlen@kungsbackaposten.se