Lastbil körde av E6 – föraren avled

En lastbil med släp körde under torsdagen av motorvägen, genom räcket och ut på en åker. Polisen uppger på fredagsmorgonen att föraren avlidit.

Larmet kom vid ettiden på torsdagseftermiddagen och polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. En lastbil med släp ska ha kört av E6 och ut på en åker och in i en stenmur.

– Vi har både polis, ambulans och räddningstjänst på plats så trafiken påverkas, sa Christer Dyrfält, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg på torsdagseftermiddagen.

Olyckan skedde mellan avfarten till Fjärås och Kungsbacka södra i höjd med Torkelstorp. Vid klockan 14.20 på torsdagen uppgav polisen på sin hemsida att föraren var svårt skadad och hade förts till sjukhus.

– Föraren är en man och han har först till sjukhus med svåra skador. Det kan handla om ett sjukdomsfall, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

På fredagsmorgonen meddelar polisen att föraren avlidit.

– Han är avliden, det är en utländsk medborgare och vi har inte fått tag i hans anhöriga, säger Peter Adlersson på fredagsmorgonen.

Drabbades han av ett sjukdomsfall?

– Det ska göras en obduktion men det verkar vara troligt, säger Adlersson.

Lastbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Louise Olsson

Karina Hansson

redaktion@kungsbackaposten.se