Kungsbackapolisen hyllas efter fin gest

Hemlöse ”Sven” hade inga skor. Då var Kungsbackapolisen hjälpsam – och gav honom ett par kängor. På sociala medier hyllas aktionen.

En hemlös man låg och sov i en trappuppgång i Kungsbacka under onsdagen. En kvinna som bor i huset stördes inte av den sovande mannen – tvärtom.

Istället erbjöd hon mannen att komma hem till henne för att äta och duscha. Mannen tackade dock nej till erbjudandet ”då han inte vill vara till besvär”.

Polisen i Kungsbacka skriver om den behjärtansvärda historien på sitt Instagramkonto, och skriver vidare att ”Sven” – som man i inlägget valt att kalla mannen – endast hade ett par blöta raggsockor och sandaler på fötterna.

I Instagraminlägget skriver de poliser som beger sig ut för att möta Sven:

”Under uniformen växer då vår medmänsklighet ännu starkare och vi känner att vi inte kan lämna Sven ute på gatan utan ett av de mest basala sakerna som ett par riktiga skor. Vi ropar på inre befälet på radion och berättar om Sven snabbt för honom. Han svarar ganska omgående att han hittat ett par överblivna kängor. I all välmening hämtar vi snabbt kängorna till Sven och överlämnar dem. Dessa kängor kommer göra mycket mer nytta på Svens fötter än vad de gör i en gammal skrubb på polishuset! Du berörde oss stark idag! Och du kvinnan, du är ett föredöme!”

Bland kommentarerna på Instagraminlägget får poliserna, och kvinnan, idel beröm och hyllar agerandet.

Till en av följarna svarar polisen på berömmet genom att konstatera:

”Otroligt kul med så mycket positivitet från alla. Det är sånt som gör att vi orkar göra det där lilla extra varje arbetspass!”

Anthon Näsström

Relaterade artiklar
Fler artiklar