Kullaviks Montessori öppnar igen

Det blev bara en dag med stängd skola – åtminstone denna gång. Idag måndag håller Kullaviks Montessorisskola öppet som vanligt igen.

Under fredagen hölls Kullaviks Montessoriskola stängd och lärarna förberedde sig för att undervisa på distans framöver.

– Det är så pass många sjukanmälda lärare nu att vi inte kan bedriva den undervisning som vi är lagstadgade att göra, och med den kvalitet som barnen har rätt till. Dessutom har det lett till en ohållbar arbetsmiljö för de lärare som är på arbetsplatsen, berättade Johan Holmström, styrelseordförande i den föräldraförening som driver skolan, för Kungsbacka-Posten i helgen.

Läs mer: Kullaviks Montessoriskola stänger

Men på måndagen öppnade skolan som vanligt igen – trots allt.

På söndagskvällen skickade skolans ledning ut information till föräldrar och elever om att de nu ser ”att vi kan skapa tillräckliga resurser för att hålla lokalerna öppna för fungerande undervisning, i samtliga klasser, F-9. Det sker via omplacering av befintlig personal, externa vikarier, anpassningar i schemat och flexibilitet bland alla inblandade.”

Ledningen beklagar samtidigt olägenheterna det inneburit för berörda familjer som med kort varsel tvingats hitta lösningar när skolan var stängd.

”Vi vet ej vad som händer framöver, svårt att förutsäga längre än ett par dagar, hur människors hälsa kommer att utvecklas. De rådande riktlinjerna från folkhälsomyndigheten där man ska vara hemma vid minsta förkylningssymptom kvarstår. Vi följer hela tiden händelseutvecklingen som vi vet att alla ni också gör. Våra prioriteringar kommer framöver, precis som nu, vara att i allra största mån hålla förskolan öppen, därefter prioriterar vi från de lägre årskurser och uppåt.”

I utskicket konstateras också att skolan nu, tack vare jobbet som gjorts, står väl rustad för att bedriva distansundervisning om läget skulle förändras igen.

Jacob Humlén

jacob.humlen@kungsbackaposten.se