Kulan skulle ha träffat annan lägenhet

Kulan gick rakt in i en vägg i en bostad där en kvinna bodde. Men nu finns uppgifter om att den var ämnad för en annan person. I närområdet bor en kriminellt belastad person.

– Det har vi givetvis med i beräkningarna, säger Cecilia Bergsten, chef för Hallandspolisens rotel för grova brott.

Klockan var någonstans efter 03 under natten mellan torsdag och fredag förra veckan. En boende på Östanvindsgatan hörde då hur det small till, men tänkte inte mer på det utan somnade om. Dagen efter upptäckte hon ett kulhål. Skottet hade gått genom altandörren och satt sig i betongväggen inne i huset.

Polisen tror inte att kulan var ämnad för kvinnan i lägenheten. Det finns ingen känd hotbild mot henne.

– Vi tror inte att den var avsedd för kvinnan som bor i huset, men vi låser inte fast oss vid någon teori, säger Cecilia Bergsten.

Enligt uppgifter till Kungsbacka-Posten bor det i närområdet minst en person som är kriminellt belastad. En teori polisen har, erfar tidningen, är att kulan träffat fel mål.

– Givetvis är det något som vi har med i beräkningarna, men vi jobbar brett och jag vill inte säga något om det.

I samband med skottlossningen ska en motorcykel ha synts. Men enligt Cecilia Bergsten skiljer sig vittnesuppgifterna åt.

– Det är ingen idé att gå ut och berätta hur den såg ut, det skiljer sig alldeles för mycket. Men vi är intresserade av alla motorcyklar som varit synliga i området vid den här tidpunkten, runt 03 och därefter. Och givetvis allt annat också, säger Cecilia Bergsten.

Den som sett något uppmanas att ringa polisen på 114 14.

Läs även: Skott mot lägenhet i Kungsbacka

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se