Busschauffören Martin Andreasson kräver nu väktare på bussar till och från Kullavik. Västtrafik har bara avtal om väktare till Snipen, inte i Kungsbacka. Arkivfoto

Kräver väktare efter ny äggattack

Sista lovdagen. Då gick ungdomar till attack mot en buss i Kullavik. Ägg kastades och träffade bland annat sidorutan. Nu kräver skyddsombudet väktare på trafiken till Kullavik.

Under sommarlovet skedde de senaste ägg-attackerna mot bussar i Kullavik. Sedan dess har det varit lugnt. Men i söndags kväll var det dags igen.

– Jag kom körande på Rönnabäcksvägen och skulle svänga vänster ner mot Kullavik. Då blev jag omkörd av en röd mopedbil och en mörk scooter. Plötsligt kom det ägg från mopedbilen. De träffade vänster sidoruta, säger busschauffören Martin Andreasson.

Han blev chockad av händelsen eftersom han inte var förberedd. Men han lyckades ändå stanna den tomma bussen längre fram och ringde då både polis och trafikledningen. Klockan var då ganska exakt 21.40.

– Jag trodde det var över med äggkastning, men tydligen inte.

Martin Andreasson berättar att detta inte är det enda som inträffade i helgen. I lördags kväll körde mopeder ut mitt framför bussarna så att dessa fick tvärnita.

– Hade det varit halt ute så hade vi kört på mopedisterna. De gjorde det bara för att jäklas. Men de riskerar sina liv. Även om de inte dör så gör det väldigt ont att få en buss på sig, säger Martin Andreasson.

Han är skyddsombud och kommer nu att kräva vakter på turerna till och från Kullavik på helgkvällarna.

– Det är inte bara utanför bussarna det är problematiskt, det sker även en massa skit på bussarna. Bland annat sexuella trakasserier mot tjejer. De vägrar betala. I lördags kröp de förbi mig på det smutsiga golvet för att slippa betala 32 kronor, säger Martin Andreasson.

Tyck till: Vad ska man göra åt problemet i Kullavik?

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar