Körde full – på skolgården

Flera fick kasta sig undan från den berusade mannens mopedfärd. Med 1,72 promille körde han på en skolgård där flera barn och vuxna höll på att bli träffade.

Det var den 13 maj i år som mannens vansinnesfärd hände. Han körde då berusad i Kungsbacka innerstad och polis larmades. Flera personer fick då kasta sig undan för att undvika bli rammade av den berusade 45-åringen.

Polispatrullen fick syn på mannen, men han vägrade stanna. Istället accelererade han. Polismannens PM är en skräck att läsa. 45-åringen gjorde vad som helst för att undkomma att bli tagen. Han höll bland annat på att köra på en kvinna samt en man som gick med en barnvagn. En annan kvinna tvangs hoppa upp i gräset för att inte bli påkörd av mopeden, som höll 40-50 kilometer i timmen.

Sedan fortsatte mannen mot Gullregnsskolans gård. Där fanns runt tio barn som lekte, samt flera vuxna. Mannen tog ingen notis av det utan fortsatte sedan över gräset i full fart. Där gick vid tillfället flera barn och vuxna.

Polisen lyckades få stopp på mannen vid en lekplats där flera unga flickor satt vid gräset.

Det visade sig att 45-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, hade 1,72 promille alkohol i blodet.

Mannen åtalas nu för grovt rattfylleri. Han erkänner brott och säger sig på ett sätt vara glad för att det hände eftersom det blev ”en tankeställare”.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se